Reikicursussen

Reiki 1
Tijdens de Reiki 1 cursus wordt je ingewijd in het systeem van Reiki Usui Shiki Ryoho. Na het volgen van de cursus kun je meteen jezelf en anderen behandelen met Reiki. De Reiki 1 cursus is gedurende vier dagdelen op vier opeenvolgende dagen. Elke dagdeel krijg je les over waar Reiki vandaan komt, hoe je een goed leven kunt leven met Reiki, wat je kunt voelen als je andere mensen behandelt en hoe je Reiki toepast in een noodsituatie. Ook ga je elke dag behandelen, de eerste dag leer je de zelfbehandeling en de overige dagen oefenen we op elkaar. Tenslotte is er elke dag een inwijdingsritueel en ontvang je in totaal dus vier inwijdingen . De duur van elke bijeenkomst is 2,5 à 3 uur. Na ongeveer vier à vijf weken komen we weer bij elkaar tijdens een terugkombijeenkomst om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Reiki 2
In een Reiki 2 cursus kun je je beoefening verdiepen. Dat mag in de traditie van Reiki Usui Shiki Roho ongeveer een jaar na het volgen van Reiki 1. De ervaring leert dat je echt een jaar nodig hebt. De Reiki 2 cursus bestaat totaal uit drie sessies van 2,5 à 3 uur en een terugkombijeenkomst. Je leert drie Reikisymbolen in de eerste sessie. Er is een symbool dat je Reiki nog veel krachtiger maakt, er is een symbool om Reiki op afstand te geven en er is een symbool dat ‘mental healing’ heet, en dient ervoor je pad van persoonlijke ontwikkeling verder te ondersteunen. Als je tijdens de tweede sessie kunt laten zien dat je deze symbolen beheerst, volgt daarna de inwijding, de teachings en de toepassing van de symbolen in het dagelijkse leven en oefenen we ermee op jezelf en elkaar. Om de Reikisymbolen en hun energie in je dagelijks leven te integreren ga je daarna zo’n vier weken dagelijks afstandbehandelingen uitwisselen met medecursisten. Daarna volgt een terugkombijeenkomst.

Reikimaster-kandidaat (Reiki 3)
Als de roep om Reikimaster Usui Shiki Ryoho te worden zich aandient, is er een optie om Reikimaster-kandidaat te worden. Dit is een langdurig individueel traject gericht op persoonlijk en spiritueel meesterschap, uitsluitend toegankelijk voor Reiki studenten van Reiki Studio Leiden.

Heb je interesse om Reiki te leren?
Neem dan vooral contact op, je kunt je opgeven voor een reeds geplande cursus of anders plannen we samen een cursus op een tijd die jou past. Als je serieus geïnteresseerd bent in het leren van Reiki, is een (kennismakings) Reikibehandeling de eerste stap. Kijk in de agenda welke cursussen op welke data momenteel gepland zijn.