Boos

Ik werd wakker van geschreeuw. Mijn oudste twee meisjes hadden ruzie. Het was pas half acht, zondagmorgen. Ze wilden allebei tegelijkertijd op het lekkere plekje op de bank zitten onder het lekkerste kleedje. Ik ondernam een lijmpoging, maar dat schoot de oudste duidelijk in het verkeerde keelgat. Ze liep boos weg, naar haar kamer.

Nog geen vijf minuten later kwam ze lijkbleek terug:”ik ben zo misselijk”, zei ze, en kokhalsde. Ik zette haar op een stoel en hield haar knieën vast. De reiki begon als vanzelf uit mijn handen te stromen. Ik vroeg wat ze voelde en ze zei me met zachte stem:”het is niet eerlijk dat ik op moest schuiven van jou, want toen jij nog sliep had ik haar al gevraagd of ze naast me kwam zitten, maar dat hoefde niet en toen ging ze schreeuwen en toen kwam jij en toen kreeg ik de schuld.” Ik zag de kleur weer terugkomen op haar wangen.”Fijn mama, ik voel me al beter.” Ze ging naast haar zus op de bank zitten, samen onder het lekkere kleedje.

Wat gebeurde er nou? In een heftige situatie, spant ons lichaam in een reflex aan. Mijn oudste dochter was echt heel boos geworden maar had door de spanning haar boosheid letterlijk ingeslikt. Reiki kan er dan voor zorgen dat het lichaam zich ontspant. De energie kan weer stromen.

Voor mij en mijn gezin brengt Reiki op een zachte manier heling, ook in alledaagse situaties.

 

One thought on “Boos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *