Reis van de Heldin (vol)

Er is een nieuwe wereldwijde stroom gaande, namelijk een herwaardering van de vrouwelijke kwaliteiten als overgave, ontvankelijkheid, bedding, ontvouwen, van binnen uit laten ontstaan en vertrouwen. Steeds meer mensen (vrouwen èn mannen) zijn op zoek naar balans. We zien een toegenome erkenning voor leven vanuit bewustzijn en de wijsheid van het niet-weten, leven vanuit een balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke. 

De opbouw van de ‘Reis van de Held’ van Joseph Campbell heeft lang model gestaan voor het universele proces van bewustwording. Vrouwen hebben die reis in eerste instatie voor waar aangenomen en hebben net als mannen hun draken verslagen door al hun kracht en vindingrijkheid te gebruiken. De identificatie met mannelijke waarden die op vele werkplekken van kracht is doen een groot appèl op de ook in vrouwen aanwezige mannelijke kwaliteiten en energie. Zo veel vrouwen staan hun mannetje, leveren grote maatschappelijke prestaties, zijn succesvol en werken hard, naast het hoog houden van diverse andere ballen, het creëren van een perfect plaatje en het iedereen tevreden houden. 

Inmiddels weten we dat voor veel vrouwen deze reis toch anders verloopt. Want we zien steeds vaker vrouwen waar dit gaat wringen, omdat ze veel vanuit hun hoofd zijn gaan leven en ver van zichzelf en van hun kern af zijn komen te staan. Tegelijk blijkt dat ze echter ook gehecht zijn geraakt aan het vertrouwde, het veilige, ook al zijn dat verwachtingen waar ze niet meer aan willen voldoen. In dat spanningsveld dient zich een verandering aan. 

Inmiddels blijkt dat vrouwen na het verslaan van de draken in de buitenwereld nog een reis te maken hebben. Een reis naar binnen, om de vergeten vrouwelijke wijsheid op te halen. Deze wijsheid ligt verscholen in elke vrouw, het is de wijsheid van het innerlijke weten. Door je daarmee te verbinden ontdek je meer levensvreugde en hervind je je passie. Dit is de Reis van de Heldin, een tocht naar de wereld van vrouwen en vrouwelijke archetypen.

Deze serie workshops is voor vrouwen die het vrouwelijke in zichzelf (verder) willen verkennen en met ons mee gaan naar de wereld van vrouwen. Daar leren we met nieuwe ogen te kijken naar de vrouwen in ons leven en naar vrouwelijke kwaliteiten die de veelzijdigheid van ons zijn weerspiegelen. 

We nodigen je uit je comfortzone te verlaten en het avontuur aan te gaan, begeleidt door je innerlijke stem en ondersteund door ons, Marike van IJssel en Lies Pennings.  Een reis als pelgrimstocht waarin je wakker wordt voor het vrouwelijke; compassie, het hart, het niet-weten, zonder vaste bestemming maar met volle aandacht voor de volgende stap.  

Ga je mee?

Voor wie? Voor jou als je: 

  • nieuwsgierig bent naar jouw persoonlijke reis, en het verlangen voelt jouw leven voluit te willen leven. 
  • een verlangen hebt naar het herinneren van jouw vrouwelijke kracht en dat bedding wilt geven in jouw leven
  • al wat stappen hebt gezet op het gebied van persoonlijk leiderschap en bereid bent jezelf te dragen

Wat gaan we doen? 

  • Je herinnert je hoe te vertragen en te zakken van je hoofd naar je lichaam, om zo je innerlijke stem te horen. 
  • Je herontdekt de vrouwelijke energie en krachtbron in jezelf (nog) verder
  • Je leert over jouw lichaam als bedding. Je hoofd, je hart, je buik en je baarmoeder, en hoe ze samen kunnen werken.
  • Je krijgt inzicht in jouw blokkades en belemmeringen en de betekenis daarvan in je leven. 
  • Je maakt verbinding met je verlangens, in vertrouwen op een heel oud weten
  • Je  leert de verschilende archetypen kennen en hoe zij voor jouw van belang zijn. 
  • Je krijgt inzicht in jouw rol in het grotere geheel

Ga je mee op reis?

Je hoeft gelukkig niet alleen op reis, we zijn elkaars metgezel in deze tocht naar binnen. Zo leren we van elkaar en zijn we getuigen van het luisteren naar wat onze ziel ons te vertellen heeft. Je bent uitgenodigd om te verkennen hoe dat voor jou is, op dit moment. In een veilige setting met ervaren begeleiders mag je vertragen en voelen hoe het is om alleen maar aanwezig te zijn zonder je best te doen, ontvangen zonder het gevoel te hebben te moeten geven en meer te vertrouwen op je zachtheid. 

We werken met een groep van maximaal 12 vrouwen zodat we elkaar kunnen steunen, inspireren en laten stralen. 

We komen één keer per maand samen op vijf zondagen in de eerste helft van 2020. 

We nemen een aantal thema’s mee op reis en tegelijk houden we de ruimte om af te stemmen op de reis die ieder van ons zal maken. Dus de precieze invulling zullen we vanuit die bedding laten ontstaan. 

16-2-2020 van 10.00 – 12.30 uur       – Thema:     Mijn plek van vertrek

29-3-2020 van 10.00 – 12.30 uur       – Thema:     Mijn lichaam, via Zoom

19-4-2020 van 10.00 – 12.30 uur       – Thema:     Mijn innerlijke draken, via Zoom

24-5-2020 van 10.00 – 12.30 uur       – Thema:     Mijn spiegel, via Zoom 

21-6-2020 van 10.00 – 12.30 uur       – Thema:     Mijn verlangen

De bijeenkomsten zijn in de Reiki Studio, Lobeliuslaan 13 Oegstgeest. Je mag alle keren komen of een enkele keer. Onze voorkeur gaat er naar uit om met grotendeels dezelfde groep deze reis te maken. De bijdrage is €25,- per keer. Je kunt je aanmelden bij Lies via mail of WhatsApp 0648258800.

Wie zijn wij? Marike van IJssel en Lies Pennings hebben beiden na een wetenschappelijke en maatschappelijke carrière het roer omgegooid en zijn op eigen wijze ons pad naar binnen gaan lopen. Wij dragen uit dat een bewust leven gepaard gaat met voelen en vertrouwen op een dieper weten- hoe we ook worden uitgedaagd door het leven. Samen werken we in deze serie met verschillende methoden, als: Systemisch werk, Focusing, Reiki, Rituelen, Innerlijke dialoog, Lichaamswerk, Storytelling, Muziek, Intentional Creativity, The Work, Dans en Meditatie. 

In het Facebook evenement vind je uitgebreide en up-to-date informatie over de verschillende bijeenkomsten. Je kunt de QR-code hieronder scannen om direct naar het evenement te gaan.