Reiki leren

Reikicursussen Usui Shiki Ryoho

Reiki leer je in een 1e graad Reikiklas op vier-aan-een-gesloten dagdelen. Elke dagdeel krijg je les, ga je het geleerde oefenen en is er een inwijdingsritueel.

Lessen en inwijding
* wat is Reiki en wat kan het voor je doen?
* het Reiki verhaal
* de Reiki zelfbehandeling
* een Reikibehandeling geven aan anderen
* specifieke posities bij klachten
* de vijf leefregels

Je ontvangt totaal vier inwijdingen (initiaties) die je toegang geven tot de verbinding met Reiki. Dit is een vermogen dat je nooit meer kwijt raakt.

Oefenen: We oefenen met elkaar de zelfbehandeling en geven elkaar een Reikibehandeling.

Terugkombijeenkomst: Na ongeveer vijf weken komen we weer bij elkaar om ervaringen te delen en vragen te stellen. De duur van de bijeenkomst is meestal 2 – 2,5 uur. Afhankelijk van de groep kan dit op een ochtend, middag of avond zijn.

Reiki 2
Met een tweede graad Reikiklas kun je je beoefening verdiepen. De Reiki 2 cursus bestaat totaal uit drie sessies en een terugkombijeenkomst. Tussen sessie 1 en sessie 2 zitten meestal een of meer dagen. Sessie 2 en 3 worden op een dag gegeven (ochtend en avond) of verspreid over twee dagen. De eerste sessie duurt ongeveer twee uur, sessie twee en drie ongeveer drie uur. Ook deze graad wordt mondeling doorgegeven.

Lessen en inwijding
Je leert drie Reikisymbolen met de bijbehorende teksten. Deze zijn ‘secret and sacred‘. Je oefent het tekenen van de symbolen in de groep, waarna je thuis verder oefent tot de volgende sessie. Je ontvangt de tweede graads inwijding als je kunt laten zien dat je de symbolen en hun bijbehorende teksten kent. Je leert hoe je de symbolen gebruikt bij de zelfbehandeling en de behandeling van anderen ‘hands on’ en ook op afstand.

OefenenOm de Reikisymbolen en hun energie in je dagelijks leven te integreren ga je zo’n vier weken dagelijks afstandbehandelingen sturen naar anderen. Aan het eind van je Reikiklas worden hier afspraken met mede-studenten voor gemaakt.

TerugkombijeenkomstNa ongeveer vijf weken komen we weer bij elkaar om ervaringen te delen en vragen te stellen. De duur van de bijeenkomst is meestal 2 – 2,5 uur. Afhankelijk van de groep kan dit op een ochtend, middag of avond zijn.