Persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen jaren heb ik mij toegelegd op het begeleiden van mensen op het pad van hun persoonlijke ontwikkeling. Als kanaal voor de Reiki energie stem ik mij af op de wijsheid van het universum, gebruik ik mijn intuïtie en bied ik de holding space om dat te laten gebeuren wat er nodig is om jou inzicht te geven in je processen. Reiki biedt een helder licht op dat wat donker is, op dat wat soms al heel lang verborgen is. Reiki ondersteunt de verbinding met Spirit, met je essentie. Met wat jij te doen hebt in je leven.

Ik begeleid mensen die klaar zijn om hun leven in eigen handen te nemen en de moed hebben om werkelijk naar zichzelf te kijken. Mensen die weten dat er meer is, dat het anders kan en die begeleiding zoeken die niet zweverig is maar hands-on, praktisch en helder. Mensen die nieuwsgierig zijn en op zoek zijn naar een zachte vorm van heling.Naast Reiki werk ik ook graag met individuele opstellingen op diepere, meer verborgen lagen, zodat inzicht ontstaat en er transformatie en heling kan plaatsvinden.

Een individuele opstelling is systemisch werk in een één-op-één setting. Het wordt ook wel familie opstellingen of systemisch werk genoemd omdat mensen hierbij niet als op zichzelf staand ervaren, maar als onderdeel van een systeem. Systemisch werk is een krachtige methodiek ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. De ervaring leert dat systemisch werk de dynamieken zichtbaar maakt van de systemen waarbinnen we dagelijks leven, zoals relatie, gezin of werk. We kijken of er vanuit de familie van herkomst thema’s doorwerken tot in het heden of er dat wellicht blinde vlekken zijn.

Hoe het gaat: de cliënt legt met matjes of papieren de verschillende posities op de grond. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk beeld waarmee we verder kunnen werken. Ik ga daarna één voor één op de verschillende posities staan en vertel op elke plek, wat ik daar waarneem. De cliënt kan ook zelf mee door de opstelling gaan, om het zo nog directer te ervaren.

Review ontvangen van Tsjikke, januari 2022
“Wat mij het meest heeft getroffen en vertrouwen heeft gegeven in Lies is hoe ze luistert zonder te oordelen. Ze legde met woorden zorgvuldig de tekening van mijn lot voor me neer. Ik keek ernaar. En ik kon het zien. Helder en duidelijk. Het was van mij. En ik kon het op me nemen. Niet oordelen over het lot van een ander kunnen alleen mensen die hun eigen pijn onder ogen kunnen zien. Daar kan geen training of studie tegenop.”